Tule töihin Saimaalle
- ja elä unelmaasi!

D.O. Saimaa We Support -yritykset

Nyt sinulla on hieno mahdollisuus päästä työskentelemään saimaalaisten huippuraaka-aineiden parissa D.O. Saimaa We Support -yrityksissä. Kaikissa D.O. Saimaa We Support -yrityksissä arvostetaan yksilöllisyyttä ja hyvää makua sekä käytetään D.O. Saimaa -laatumerkin saaneiden paikallisten pientuottajien ja viljelijöiden parhaita tuotteita.

Työ D.O. Saimaa -yrityksessä avaa väylän huippumakujen maailmaan

D.O. Saimaa We Support -yrityksissä etsitään ykköstyyppejä tarjoamaan herkullisia ja viihtyisiä hetkiä Saimaan parhaiden raaka-aineiden ja elämysten parissa. Yritykset tarjoavat monipuolisia työ- ja uramahdollisuuksia olitpa sitten ruoanvalmistuksen osaaja, tarjoilija, asiakaspalvelija tai puhtauden ammattilainen. D.O. Saimaa avaa sinulle myös mahdollisuuden edetä urallasi ruoan ja unohtumattomien Saimaa-elämysten parissa monenlaisiin tehtäviin. 

Työtä pääset tekemään yrityksissä niin paljon kuin haluat. Työn bonuksena on ympäröivä puhdas ja raikas Saimaan luonto metsineen ja järvineen, joista et yksinkertaisesti voi olla nauttimatta työpäivänä sen enempää kuin vapaa-aikanasikaan.

Tule D.O. Saimaa -yrityksiin tekemään arvokasta työtä!

Kuva: Visit Saimaa

Muikkuleipä.

D.O. Saimaa tarkoittaa huippulaatua

D.O. Saimaa (Designation of origin) on laatumerkki, joka myönnetään Saimaan seudulla valmisteluille korkealaatuisille tuotteille.  Puhdas ja laadukas ruoka Saimaan seudun metsistä, pelloilta ja järvistä onkin Saimaan seudun matkailijoiden yksi arvostetuimmista elämyksistä. Tarjoamalla paikallisten yritysten tuotteita tuetaan myös alueen elinvoimaa ja pienyrittäjyyttä. D.O. Saimaa -laatumerkki on tae herkullisuudesta, korkeasta laadusta, kestävästä tuotannosta ja ainutlaatuisesta saimaalaisuudesta.  

Kuva: Visit Saimaa

Retkellä Neitvuorella.

Maaseudun rauhaa ja pikkukaupunkien sykettä

Järviluonto tarjoaa mainiot mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Etelä-Savon mäkisissä maisemissa voit patikoida, pyöräillä tai istuskella ihailemaan kauniita näkymiä. Tai soudella tai meloa Saimaalla ja seudun muissa vesissä. Kaupungeista taas löydät kaikki palvelut, lähiruokaravintolat ja kulttuuririennot.

Etelä-Savoon on hyvät kulkuyhteydet kaikkialta Suomesta. Junalla tai linja-autolla pääsee pääkaupunkiseudulta muutamassa tunnissa ja omalla autolla tai prätkällä on ilo taittaa taivalta kauniissa järvimaisemissa.

Kuva: Visit Saimaa

Sahanlahti resort kokki.

Rennot ja mukavat työkaverit 

Saimaalaiset ovat myös kavereina hyviä tyyppejä.  Täällä idän ja lännen välimaastossa ollaan oltu aina avoimia ja vieraanvaraisia vuosisadat. Uudet tulijat otetaan vastaan rennon lupsakkaasti niin työkavereina kuin asiakkainakin.  Ja työkin sujuu leppoisassa ilmapiirissä paremmin. 

D.O. Saimaa -yrityksissä on niin pieniä perheyrityksiä kuin isompiakin ketjuja. Yhteistä on kuitenkin halu luoda kodikas ilmapiiri, josta sekä oma väki että vieraat nauttivat. 

Suosittelemme!

Huipputyypeille on töitä tarjolla – tutustu lisää yrityksiin ja hae työpaikkaa Saimaan sydämeen:

Okkolan lomamökit kuva: Visit Saimaa

Suomen parhaat löytyvät Saimaalta, sillä myös Saimaa Gastronomy -ravintolat ovat osa D.O. Saimaa We Support -yrityksiä:

Sahanlahti Resort on ympärivuotinen matkailukohde Puumalassa ravintoloineen, hotelleineen, villoineen, venesatamineen ja saunoineen. Ympärillä Saimaan upea vesistö ja luonto.

TeaHouse of Wehmaisissa pääset työskentelemään upeiden raaka-aineiden ja ainutlaatuisen kotimaisen teekulttuurin parissa historiallisessa ja idyllisessä kartanon pihapiirissä Juvalla.

Tertin Kartano on aito sukukartano tunnelmallisessa ja uniikissa miljöössä Mikkelissä. Tertin erikoisuus on runsaat ja herkulliset juhlapöydät oman puutarhan ja lähialueen antimista.

Mökkeiletkö Etelä-Savossa?

Etelä-Savo on Suomen suurimpia vapaa-ajan asumisen maakuntia, ja vapaa-ajanasukkaissa on potentiaalia haastavan työvoimatilanteen helpottamiseen. Maakunnan vapaa-ajanasukkaille toteutettiin kysely, jossa selvitettiin kiinnostusta työskennellä mökkiseudulla, sekä etsittiin vaihtoehtoisia ratkaisuja Etelä-Savon vapaa-ajanasukkaista haastavaan työvoimatilanteeseen. Vapaa-ajanasukkaiden potentiaalia työvoimapulan ratkaisemisessa selvitettiin joulu-tammikuussa verkkokyselyllä, johon vastasi yhteensä 271 Etelä-Savossa mökkeilevää henkilöä.

Vastaajista 85 % oli työikäisiä 31-64-vuotiaita. Lähes puolella vastaajista mökkeily painottuu Etelä-Savon tärkeimmän matkailusesongin ympärille huhti-lokakuulle. Suurella osalla vastaajista oli jo aikaisempaa kokemusta työskentelystä mökkiseudulla: lähes puolet kertoi tekevänsä etätyötä mökillä. Lähityötäkin oli tehnyt noin 10 % vastaajista. Pieni osa halusi kuitenkin selkeästi pitää mökin vapaa-ajanviettopaikkana eikä yhdistäisi mökkeilyä työntekoon.

Mökkitalouksien nuoret tunnistettiin varteenotettavaksi kohderyhmäksi, sillä heitä voisi kiinnostaa kesätyö matkailu- ja ravintola-alalla. Toinen potentiaalinen ryhmä ovat eläkeläiset, joita oli 13 % kyselyyn vastanneista. Nuorten ja eläkeläisten kiinnostusta ja mahdollisuuksia osa-aikaiseen tai kausiluonteiseen työhön kannattaakin selvittää tarkemmin ja viedä eteenpäin. Tutustu kyselyn tuloksiin.

Maakunnan vapaa-ajanasukkaille suunnatulla Laiturilla.fi-sivustolla on koottuna inspiraatiota ja tietoa millaista on työskennellä mökkiseudulla Etelä-Savossa. Tutustu lisää.

Työskentely mökkiseudulla

Tämän D.O. Saimaa  rekry -osion on toteuttanut D.O. Saimaa – osaavan työvoiman saatavuus ja työvoiman alueellinen liikkuvuus
ja työhyvinvoinnin lisääminen -hanke
. Tutustu hankkeeseen lisää.