Designation of Origin Saimaa

D.O. Saimaa on Suomen ensimmäinen, alueellinen alkuperä- ja laatumerkki. Merkin sloganissa mainittu hyvä tarkoittaa paitsi korkeaa laatua, myös positiivista vaikutusta ympäristöön, kulttuuriin, alueen elinvoimaisuuteen ja yhteiskuntaan. D.O. Saimaa -merkittyjä tuotteita tai raaka-aineita käyttävät kuluttajat, ravintolat ja jälleenmyyjät tietävät tekevänsä hyvän, eettisen ja vastuullisen valinnan.

Saimaa lukeutuu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin brändeihin. D.O. Saimaa –merkki tuotteessa viestii niin kansainvälisille matkailijoille kuin paikallisille kuluttajillekin tuotteen olevan Saimaalta kotoisin, laadukas ja puhdas. D.O. Saimaa –tuottajat, jatkojalostajat ja jälleenmyyjät liputtavat paikallisen ja korkealaatuisen tuotannon puolesta.

Valmistatko ruokaa tai raaka-aineita korkealaatuisesti Saimaan alueella?

Alkuperämerkki tuo lisäarvoa

Sekä suomalaisten että maassa vierailevien kansainvälisten turistien kiinnostus ruoan alkuperää kohtaan kasvaa jatkuvasti. Vastaavasti myytävien lahjatavaroiden ja matkamuistojen alkuperällä on suuri merkitys. Luotettava tieto tuotteen alkuperästä ja valmistusprosessista on yhä merkittävämpi tekijä ostopäätöstä tehtäessä. D.O. Saimaa -merkintä kertoo kuluttajille missä ja miten tuote tai raaka-aine on valmistettu. D.O. Saimaa –tuotteiden tuotantoketju on helposti jäljitettavissä.