Saimaan seutu on suosittua matkailualuetta upean ja uniikin järviluonnon ansiosta, minkä ympärille on rakentunut monia mielenkiintoisia ravintola- ja matkailuyrityksiä. Mitkä kaikki asiat ovat kohdallaan Saimaalla työskennellessä?

Saimaan vahvuudet työntekopaikkana 

Saimaan seutu on suosittua matkailualuetta upean ja uniikin järviluonnon ansiosta, minkä ympärille on rakentunut monia mielenkiintoisia ravintola- ja matkailuyrityksiä. Mitkä kaikki asiat ovat kohdallaan Saimaalla työskennellessä?

1. Luontoedut kohdallaan

Työnteon bonuksena on puhdas ja raikas Etelä-Savon luonto metsineen ja järvineen. Niistä voi nauttia sekä työssä että vapaa-ajalla. Järviluonto tarjoaa mainiot mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja kalastukseen.

2. Raaka-aineet kohdallaan

Moni on huomannut täällä jo matkaillessa, että lautasella on usein parhaat raaka-aineet ihan tästä läheltä. Saimaalla ruuassa arvostetaan aitoja ja selkeitä makuja – laadusta tinkimättä. Saimaan puhdas luonto antaa hyvän perustan laadukkaan lähiruuan tuotannolle ja sen parissa työskentelylle.

3. Työmatka kohdallaan

Saimaalla ei tarvitse istua ruuhkissa ja päivässä jää aikaa muuhunkin. Moni D.O. Saimaa We Support -yrityksistä sijaitsee järven äärellä, joten työmatkan voit hyvällä tuurilla taittaa vaikka omalla veneellä tai kajakilla. Työpäivän päätteeksi voi jäädä nauttimaan lukuisista vaihtoehdoista, joita työmatkan varrella on tarjolla palatessa majapaikkaan. Eikö kuulostakin hyvältä päättää työpäivä kalaretkeen, sienimetsään tai patikkapolulle kaupungin hektisyyden sijaan.

4. Työkaverit kohdallaan

Eteläsavolaiset ovat myös kavereina hyviä tyyppejä. Täällä idän ja lännen välimaastossa olemme olleet jo vuosisatoja avoimia ja vieraanvaraisia. Uudet tulijat otetaan vastaan rennon lupsakkaasti niin työkavereina kuin asiakkaina. Ja työkin sujuu leppoisassa ilmapiirissä mukavammin. D.O. Saimaa -yrityksissä on niin pieniä perheyrityksiä kuin iso valtakunnallinen ketju. Yhteistä on halu luoda kodikas ilmapiiri, josta sekä oma väki että vieraat nauttivat.

D.O. Saimaa ja Saimaan vahvuudet työntekopaikkana
D.O. Saimaa ja Saimaan vahvuudet työntekopaikkana
Kuva: Laiturilla
D.O. Saimaa ja Saimaan vahvuudet työntekopaikkana
Kuva: Hop on Hop off / Mikkelin matkailukohteiden ja Saimaan saavutettavuuden parantaminen -hanke

Hae työpaikkoja: työ D.O. Saimaa -yrityksessä avaa väylän huippumakujen maailmaan 

We Support D.O. Saimaa -yrityksissä haetaan ykköstyyppejä tarjoamaan herkullisia ja viihtyisiä hetkiä Saimaan parhaiden raaka-aineiden ja elämysten parissa. Yritykset tarjoavat monipuolisia työ- ja uramahdollisuuksia olitpa sitten ruoanvalmistuksen osaaja, tarjoilija, asiakaspalvelija tai puhtauden ammattilainen. D.O. Saimaa avaa sinulle myös mahdollisuuden edetä urallasi ruoan ja unohtumattomien Saimaa-elämysten parissa monenlaisiin tehtäviin. Työtä pääset tekemään yrityksissä itselle sopivan määrän.  

Osaavan työvoiman saatavuus on valtakunnallinen haaste. Matkailu- ja ravintola-alalta on poistunut koronapandemian aikana paljon työntekijöitä kouluttautumaan tai töihin muille aloille. Etelä-Savon upea järviluonto ja Saimaan seutu on suosittua matkailualuetta. Etenkin kausityövoiman saanti maakuntaan on ollut parina viime kesänä haastavaa. D.O. Saimaa –sivustolle on julkaistu yhtenä työkaluna työvoiman saatavuuden helpottamiseen rekrytointi-osio. 

We Support –yrityksiin ja Saimaan työmahdollisuuksiin voi tutustua lisää täältä.

Blogitekstin on julkaissut D.O. Saimaa – osaavan työvoiman saatavuus ja työvoiman alueellinen liikkuvuus ja työhyvinvoinnin lisääminen -hanke. 

Etelä-Savon maakuntaliitto ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy