Uhkua

www.uhkua.fi

Uhkua järjestää kestävällä tavalla toteutettuja luontokokemuksia, retkiä ja luontomajoitusta Luoteis-Saimaalla Yöveden ja Louhiveden ympäristöissä. Toimipiste sijaitsee Nikinsalmessa Saimaan rannalla Ristiinan ja Puumalan rajalla. Ruoka on tärkeässä roolissa kaikessa Uhkuan toiminnassa ja sen suhteen noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita. Ruokatarjoiluissa suositaan lähimetsien, -vesistön ja -tuottajien parhaita raaka-aineita. D.O. Saimaa -alkuperämerkin tuotteet ovat Uhkuassa runsaassa käytössä.

Uhkuan kokki Ilkka Arvola on tunnettu lähiruuan ja sesonkiajattelun puolestapuhuja. Hän vastaa yrityksen ruokapalveluista ja toteuttaa ruokafilosofiaansa tinkimättömällä ammattitaidolla raaka-ainelähtöisesti ja raaka-ainetta kunnioittaen. Ruokavuosi Uhkuassa rakentuu vahvasti sesonkia ja sen antia hyväksi käyttäen. Heidän mielestään muuta järkevää vaihtoehtoa ei ole. Näillä elementeillä lopputulokseksi saadaan rouhean simppeliä ja maistuvaa ruokaa, joka ottaa huomioon myös luonnon ja ihmisten hyvinvoinnin.

”Teemme ainutlaatuista ja konstailematonta ruokaa viisaasti valituista raaka-aineista ja luonnonantimia kunnioittavista lähtökohdista. – Villi, välitön ja vastuullinen Uhkua, sen toivomme välittyvän myös asiakkaillemme” - Asta Aalto, Uhkuan perustaja

Uhkua ja D.O. Saimaa
Kuva: Anna-Katri Hänninen

Koska Saimaan alue antimineen on toiminnan ytimessä, tarjottava ruoka on pääosin kasvis- ja järvikalapainotteista. Saimaan luonto on Uhkualle valtava ruuan aarreaitta. Asta ja Ilkka keräävät paljon raaka-aineita metsistä ja osa kasvatetaan itse. Menut suunnitellaan sesongin mukaisesti: sienet, marjat, yrtit ja kasvikset käytetään joko tuoreina sesongilla tai säilötään talven tapahtumia varten. Uhkuassa kalastetaan itse norppaturvallisilla pyydyksillä ja jos Ahti ei ole antavalla tuulella, käytetään paikallisten kalastajien kuten Kalakontin saalista. Jos menut sisältävät lihaa, tulee se paikallisilta pientuottajilta, esimerkiksi Putkisalon kartanon lammastilalta. Uhkuassa käytetään satunnaisesti myös paikallisen metsästysseuran riistaa. Suomen parhaat ja ainoat pastöroimattomasta maidosta valmistetut juustot toimittaa  Kappelin Juustola Otavasta.

Uhkualle on tärkeää tuntea ihmiset käytössä olevien tuotteiden takaa. Tuottajaverkon kanssa tehtään tiivistä yhteistyötä mm. tuotekehityksen ja tapahtumien järjestämisen osalta. Voidaankin ylpeinä kertoa raaka-aineiden ”pellolta-pöytään”-ketjusta ja tarinoita tuotteiden takaa.

Uhkua toimii tilausperiaatteella ja säännöllisesti järjestetään ruokaan liittyviä tapahtumia, kuten tupaillallisia eri teemojen mukaan tai ruokailuja ja ruokaristeilyjä luonnossa pienryhmille. Uhkuan kanssa pääset nauttimaan sesongin parhaita makuja vaikkapa Villiruokaristeilylle Saimaan saareen tai voit tilata illallisen saunan kera melontaretkesi yhteyteen. Uhkuassa Saimaa on läsnä paitsi lautasilla ja makuhermoja kutkuttavina kattauksina myös kauniina ja alati vuodenaikojen mukaan muuttuvana elämyksellisenä näyttämönä.

Uhkua ja D.O. Saimaa
Kuva: Jonne Vaahtera
Uhkua ja D.O. Saimaa
Kuva: Jonne Vaahtera

Yhteystiedot

Uhkua

Suurlahdentie 3189, 52360 Someenjärvi

040 744 7631

asta(at)uhkua.fi

Uhkua käyttää D.O. Saimaa tuotteita

We Support -tähtiluokitus

Ravintola käyttää vähintään viittä D.O. Saimaa -tuotetta tai raaka-ainetta säännöllisesti.