Nilkko Brewing Oy

www.nilkko.fi/

Mäntyharjulainen käsityöläispanimo Nilkko Brewing tuottaa amerikkalaistyyppisiä pintahiivaoluita ja hapanoluita sekä mansikkalimonadia. Nilkko on ottanut tavoitteekseen edistää vähemmän, parempaa ja kohtuullisesti -juomakulttuuria. Panimon yhteydessä toimii panimoravintola ja taproom, joissa tähän juomakulttuuriin voi tutustua tai ostaa juomia evääksi.

Nilkko on syntynyt rakkaudesta hyviin juomiin ja ideamme onkin tuottaa asiakkaille niin hyviä juomia kuin itsekin haluamme nauttia. Meille tärkeintä ovat maku, aromit ja tasapainoisuus

- toimitusjohtaja Iiro Heikkilä, Nilkko Brewing.

Helsingin Sanomien asiantuntijaraadin vuonna 2018 tekemän makutestin mukaan yhtä hyvä maku on muillakin, sillä Nilkon Raskal-olut valittiin ale-sarjan selkeäksi ykköseksi.

Oluen perusraaka-aineet ovat vesi, mallastettu vilja, hiiva ja mausteena humala. Nilkon juomissa maistuvat tuoreet maut, jotka ovat peräisin lähialueen raaka-aineista, esimerkiksi läheisen Vierulan tilan mansikasta, avomaakurkusta ja jopa raparperista.

Oluesta 90% on vettä, joka Nilkossa on kunnan vesijohtovettä, harjujen suodattamaa ja ainakin mäntyharjulaisten omasta mielestä Etelä-Savon parasta vettä. Vesi tulee kahdelta veden ottamolta, Vannekiven ja Luuminniemen ottamoilta, jotka sijaitsevat kumpikin omalla pohjavesialueellaan. Hyvälaatuisen veden ansiosta panimon ei tarvitse puhdistaa vettä ennen sen käyttämistä.

Nilkon mallas on kotimaista ja se tulee Viking Maltilta. 100% mäntyharjulaisen veden lisäksi jatkossa mallaskin on mäntyharjulaista, jolloin kyseessä on todellinen lähijuoma.

Yhteystiedot

Iiro Heikkilä
Puh. 040 6469 666
iiro(at)nilkko.fi

D.O. Saimaa merkityt tuotteet

  • Oluet
  • Limsat