Mäenkoikkalan lammastila - Karitsanlihaa ravintoloihin ja kotitalouksille Mäenkoikkalan suomenlampaista

Rantasalmen Tammenlahdessa sijaitsee kumpuilevan maaston keskellä Mäenkoikkalan lammastila. Tilalla kasvaa n. 50 alkuperäisrotuisen suomenlampaan uuhta, jotka laiduntavat luonnonlaitumilla ja tilan luomuviljellyillä pelloilla.

Panostan eläinten hyvinvointiin ja kauniiseen, monimuotoiseen ympäristöön. Näin tuotettu liha on myös erinomaista. – emäntä Ann-Mari Lintunen, Mäenkoikkalan lammastila

Mäenkoikkalan uuhista, joilla kaikilla on nimi, osa karitsoi kevättalvella ja osa loppukesästä. Yhteensä tilalle syntyy n. 120 karitsaa vuodessa. Karitsoista osa menee jalostukseen, sillä tila on ruskean suomenlampaan jalostuslampola. Osa karitsoista päätyy ravintolamyyntiin tai suoramyynnin kautta laatutietoisten asiakkaiden pöytiin. Tilan eläimet teurastetaan Kesälahdella ja lihasta tehdään myös jatkojalosteita, kuten lisäsäilykettä ja makkaraa.

D.O. Saimaa -merkki on myönnetty seuraaville MÄENKOIKKALAN LAMMASTILAN tuotteille KEVÄÄLLÄ 2019:

Tuore liha: karitsa, lammas

Jatkojalosteet: lammasmakkarat ja -nakit, lammaspalvi, lammassäilykkeet ja -patee

Ota yhteyttä

Mäenkoikkalan lammastila
Ann-Mari Lintunen

040 832 0810
maenkoikkala(at)gmail.com
https://www.facebook.com/maenkoikkala/