Kaartilan mallaspossu - Jos possu voisi valita missä kasvaa, se valitsisi Kaartilan

Kaartilan tilalla Juvalla sianlihantuotanto on aloitettu jo vuonna 1966. Tehotuotannon sijaan Kaartilassa tehdään vahvasti töitä sikojen lajinomaisen ja hyvän elämän eteen.

Kaartilan possut syntyvät vapaaporsituksessa Saimaan alueella. Ne saavat olla emojensa kanssa pidempään ja kasvaa väljemmissä karsinoissa kuin tavanomaisessa sikalassa. Porsitussikalasta possut muuttavat n. 10 viikon ikäisenä Kaartilaan.

Kaartilassa possuille on järjestetty mukavat oltavat, sillä tilaa riittää ja virikkeitä on tarjolla runsaasti, mm. palloja, kalikoita, sanomalehtiä, kutteripurua ja pehkua.

Kasvatustapamme on hyvä possuille, mutta myös kuluttajille, sillä tuloksena on maukkaampaa ja mureampaa lihaa. - yrittäjä Jouni Kaartinen

Mutta mistä nimi Kaartilan mallaspossu? No siitä, että possujen ruokinnassa käytetään Saimaan Brewing Companyn olutmäskiä. Mäskin lisäksi muukin possujen ruoka on täysin kotimaista ja esim. härkäpapua viljellään omassa tai naapurikunnissa.

Sikojen hyvinvointiin ja terveyteen panostetaan Kaartilassa paljon ja sioille turvataan mahdollisimman kiireetön ja stressitön elämä alusta loppuun. Possut noudetaan porsitussikalasta ja lopulta kuljetetaan teurastukseen Kausalaan tilan omalla autolla. Kuljetus tapahtuu pieninä ryhminä, vaikka se tarkoittaakin sitä, että teurastuskäyntejä on viikoittain ja kovimman sesongin aikaan jopa kahdesti viikossa.

Kaartilan mallaspossuja on saatavissa kaupoissa valtakunnallisesti ja myös monien huippuravintoloiden menuissa. Kaartilan possujen geeneistä löytyy rotuja Suomen ja Norjan maatiainen, Yorkshire, Hampshire ja Duroc.

D.O. Saimaa -merkki on myönnetty Kaartilan mallaspossun lihatuotteille lokakuussa 2020.

Ota yhteyttä

Kaartilan mallaspossu
+358 50 566 2887
info(at)mallaspossu.fi

https://www.mallaspossu.fi/