Waahto Brewery

waahtobrewery.fi

Aitoja olutelämyksiä puhtaasta vedestä

Waahto Brewery on toiminut Savonlinnan Savonniemessä vuodesta 2016. Waahtolaisten omien sanojen mukaan heidän oluissa on soundia kuin Savonlinnan kesässä. Waahdon panimolla tehdään käsityöoluiden lisäksi myös siidereitä. Panimon kanssa samassa rakennuksessa, entisessä mielisairaalassa, toimii myös Panimoravintola Huvila.

Koko toimintamme perustuu siihen ajatukseen, että luomme käsityöllä puhtaita makuja puhtaasta Saimaan vedestä - olutmestari Jari Kouvalainen, Waahto Brewery

Oluen perusraaka-aineet ovat mallastettu vilja, vesi, hiiva ja mausteena humala. Tärkeimmät ainesosat oluessa ovat kuitenkin tietotaito ja vesi. Waahdon oluiden raikas vesi otetaan Saimaasta, jonka rannalla panimo sijaitsee. Waahdon Wehnä-oluessa käytetään Rapion Myllyn raakavehnää, D.O. Saimaa -laatuista sekin, ja kaikissa oluissa kotimaista mallasta Viking Maltilta.

Waahdon panimolla on tehty hiljattain ympäristökatselmus, joka auttaa heitä keskittämään entistä enemmän huomiota tuotannon ympäristövaikutuksiin ja erityisesti energiatehokkuuden parantamiseen. Käytetty mallas on rehua, jota hyödyntävät mm. paikallinen lammastila ja hevostallit. Kesällä, kun tuoretta ravintoa on eläimille runsaasti saatavilla, mallas päätyy biopolttolaitokselle.

Waahdon panimolla järjestään panimokierroksia, joilla saa rautaisannoksen ja -opetuksen panemisprosessista ja halutessaan panimoshopista voi myös ostaa tuliaiset mukaan. 

Yhteystiedot

Waahto Brewery
Jari Kouvalainen
toimitusjohtaja /CEO
044 989 6112
info(at)waahtobrewery.fi

D.O. Saimaa merkityt tuotteet

  • Waahto-sarjan tuotteet