Kerimäen Kalafile Oy - tuoretta kalaa kestävävän kehityksen mukaisesti

Kerimäen Kalafile on Kerimäen Pihlajaniemellä vuodesta 2000 toiminut kalanjalostuslaitos. Yritys tekee merkittävää työtä laadukkaan lähiruoan puolesta tuottaen laadukkaita, eettisesti ja ekologisesti kestäviä kalajalosteita.

Kerimäen Kalafile ostaa mm. muikkunsa, kuhansa ja haukensa suoraan Saimaalla toimivilta ammattikalastajilta. Nämä lajit kuuluvat Saimaan seudun perinnekaloihin, ja niiden vahvat kannat kestävät myös ammattimaista pyyntiä.

Tuoreus on kalassa raaka-aineena ensiarvoisen tärkeää. Panostamme ripeään tuotantoketjuun, ja myymme vain ensiluokkaisen tuoretta, raikasta sekä ulkonäöltään kaunista ja kiinteää kalaa.
- Kalanjalostaja Kitta Luukkanen, Kerimäen Kalafile Oy

Kerimäen Kalafilen kalajalosteet syntyvät perinteisin Saimaan alueen valmistusmenetelmin savustamalla, loimuttamalla ja muurikkapannulla paistaen. Kalajalostamo kehittää toimintaansa jatkuvasti, niin tuotannon kuin kylmäkuljetusketjun osalta. Sen kaikki tuotteet on merkitty kattavin tuoteselostein ja EAN-koodein.

D.O. Saimaa -merkki on myönnetty Kerimäen Kalafileen seuraaville tuotteille marraskuussa 2016:

Tuore kala: Kuhafilee, Haukifilee, Ahvenfilee, Muikku perattu
Mädit: Muikun mäti
Kalajalosteet: Muikku perattu, Muikku savustettu, Muikku muurikkapaistettu, Ahven pannuvalmis ja Hauki kylmäsavustettu

Ota yhteyttä ja tilaa

Kerimäen Kalafile Oy
015 540 494
info(at)kalafile.fi
www.kalafile.fi