D.O. Saimaa -merkin hakukriteerit elintarvike- ja ruokatuotteille

  • Tuote tai raaka-aine tuotettu, käsitelty ja jalostettu Saimaan alueella (n. 100 km säteellä Saimaan vesistöstä)
  • Korkealaatuinen valmistusprosessi
  • Gastronomisten kriteerien täyttyminen
  • Yhteiskuntavastuullisten kriteerin täyttyminen
  • Kestävän kehityksen mukainen valmistusprosessi
  • Merkkiä voi hakea myös yksittäiselle tuotteelle

Päätöksen D.O. Saimaa -merkin myöntämisestä tekee Etelä-Savon maakuntaliiton nimeämä asiantuntijaraati. Päätös merkin myöntämisestä tehdään perustuen kokonaisvaltaiseen harkintaan. Jokainen hakija saa raadilta palautteen perusteluineen, riippumatta hakemuksen hyväksymisestä.


D.O. Saimaa -merkin hakukriteerit design- ja taidekäsityötuotteille

  • Tuote on suunnittelu Saimaan alueella (n. 100 km Saimaan vesistöstä)
  • Valtaosa tuotteen valmistusprosessista on tehty Saimaan alueella
  • Tuotteen raaka-aine on mahdollisuuksien mukaan tuotettu Saimaan alueella
  • Tuotteen valmistaa alansa ammattilainen, jolla on valmistukseen kaupallinen intressi
  • Tuote on sarjassa tai piensarjassa valmistettava monistettava taideteos, design- tai taidekäsityötuote
  • Kestävän kehityksen mukainen valmistusprosessi
  • Yhteiskunnallisten kriteerien täyttyminen

Päätöksen D.O. Saimaa -merkin myöntämisestä tekee Etelä-Savon maakuntaliiton nimeämä asiantuntijaraati. Päätös merkin myöntämisestä tehdään perustuen kokonaisvaltaiseen harkintaan. Jokainen hakija saa raadilta palautteen perusteluineen, riippumatta hakemuksen hyväksymisestä.